Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (2 ΝΙΚΕΣ – 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
(2 ΝΙΚΕΣ – 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ – 1 ΗΤΤΑ)

Οι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη αγωνίστηκαν σε 3 δόσεις. Την αυλαία άνοιξε την Τρίτη ο εκτός έδρας αγώνας του «γνήσιου Γαύρου» στη Γαλλία απέναντι στη Ρεν για το EUROPA LEAGUE. Την Τετάρτη για το CL η Α.Ε.Κ. φιλοξενούσε την Ρεάλ. Η αυλαία έπεσε την Πέμπτη με τους αγώνες του Ο.Φ.Η. απέναντι στη Χαποέλ Μπερ Σεβά στο Βουκουρέστι και του Π.Α.Ο. με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο Ο.Α.Κ.Α. για EUROPA και CONFERENCE LEAGUE αντίστοιχα.

Την Τετάρτη το απόγευμα (17:30’μ.μ.) η Ρεν φιλοξενούσε τον «γνήσιο Γαύρο». Η μέρα και ώρα του αγώνα άλλαξε εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων στην Γαλλία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να παραμείνουν στην 8αδα του EUROPA και γι’ αυτό αν δεν νικούσαν έπρεπε να μη χάσουν. Τον ίδιο ακριβώς στόχο είχαν και οι γηπεδούχοι. Στον αγωνιστικό χώρο αυτό «μεταφράστηκε» σε μια ανούσια υπεροχή της ομάδας του Πειραιά η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς. Το τελικό 0-0 απεικονίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

2 ώρες και 15’ αργότερα στις (19:45’) η Α.Ε.Κ. φιλοξενούσε την Ρεάλ για 3η φορά. Για να είχε τύχη στο παιχνίδι η ομάδα του Νίκολιτς έπρεπε να κάνει το παιχνίδι της, δηλαδή, να κυνηγήσει το γκολ προσέχοντας όσο ήταν δυνατό την άμυνα της. Μ’ αυτό το πλάνο η Α.Ε.Κ. βγήκε να παίξει αυτό που μπορεί και κατάφερε μόλις στο 12’ να προηγηθεί με τον Κοϊτά αξιοποιώντας την ασίστ του Γιόβιτς. Ωστόσο, η Α.Ε.Κ. δεν ευτύχησε να πάει στ’ αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, αφού στο 32’ ο Μπέλινγχαμ μετά από ασίστ του Κουκουρέλα ισοφάρισε για τους «μερένγκες».

Στο β’ ημίχρονο η Ρεάλ έπαιξε για να κερδίσει το παιχνίδι και πίεσε την Α.Ε.Κ., η οποία έψαχνε την ευκαιρία ν’ απειλήσει. Η ευκαιρία αυτή εμφανίστηκε στο 75’ όταν οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Κοϊτά ο οποίος βρήκε στην μεγάλη περιοχή τον Πήλιο και ο τελευταίος περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Α.Ε.Κ.

Κάπου εκεί οι παίκτες της Α.Ε.Κ. άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις και ο Μουρίνιο να «παίζει τα ρέστα του». 3’ αργότερα (78’) συνδυασμός των Μπέλινγχαμ-Ντάμφρις και γύρισμα του τελευταίου στην περιοχή της Α.Ε.Κ. έδωσε στον Μπαπέ την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Από το σημείο αυτό και μετά λίγο η απογοήτευση, λίγο η έλλειψη δυνάμεων των «κιτρινόμαυρων» έδινε την αίσθηση πως η Ρεάλ θα έβρισκε έναακόμη γκολ. Ένα γκολ που παραλίγο να έρθει στο 86’ όταν το σουτ του Μπαπέ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι (ο Μπρινιόλι είχε βρει την μπάλα).

Ότι δεν κατάφερε ο Μπαπέ το κατάφερε στο 90’+2’ ο Βαλβέρδε ο οποίος με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-3 αξιοποιώντας την ασίστ του Μπραχίμ Ντίαζ. Με τη λήξη του αγώνα ο εκνευρισμός των παικτών του Νίκολιτς με τον Ιταλό διαιτητή οδήγησε στην αποβολή του Κοϊτά.

Το βράδυ της Πέμπτης (22:00’) για το EUROPA LEAGUE ο Ο.Φ.Η. έπαιζε στο Βουκουρέστι μ’ αντίπαλο την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Κρήτης έπαιξε αμυντικά αφήνοντας τους Ισραηλινούς να έχουν την κατοχή έψαξε στις αντεπιθέσεις την ευκαιρία να σκοράρει. Οι Κρητικοί ευτύχησαν στο 45’+2’ να προηγηθούν με τον Πούγγουρα (ασίστ ο Αθανασίου) και μ’ αυτό πήγαν στ’ αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στο β’ ημίχρονο ο Ο.Φ.Η. έπαιξε με τον ίδιο τρόπο και ευτύχησε να σκοράρει ακόμη μια φορά στο 56’ με τον Φούντα (ασίστ και πάλι ο Αθανασίου). Στα υπόλοιπα λεπτά ο Ο.Φ.Η. αγωνίστηκε για να κρατήσει το 0-2 δίνοντας χώρο στους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν κάτι σημαντικό μ’ αποτέλεσμα να γνωρίσουν την εντός έδρας ήττα.

Την ίδια ώρα για το CONFERENCE LEAGUE ο Π.Α.Ο. υποδεχόταν την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με μόνο στόχο τη νίκη που θα τον κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο α’ ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι αλλά έπρεπε να το αποδείξουν σκοράροντας. Χρειάστηκαν 41’ για ν’ ανοίξουν το σκορ με τον Καλάμπρια (ασίστ ο Ταμπόρδα). Ωστόσο, δεν το χάρηκαν πολύ αφού οι Βούλγαροι ισοφάρισαν στο 44’ με τον Αλμέιδα (ασίστ ο Σένσι). Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο β’ ημίχρονο ο Π.Α.Ο. «έπαιξε τα ρέστα του» για να πάρει τη νίκη και τους 3β. που θα τον διατηρούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Έπρεπε να φτάσουμε στα μισά το β’ ημιχρόνου (68’) για να σκοράρει ο Ταμπόρδα το 2ο γκολ της ομάδας του (ασίστ ο Ταμπόρδα). Στα υπόλοιπα λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι «πράσινοι» σημείωσαν την 3η νίκη τους σε 3 παιχνίδια.

Στο τέλος της ημέρας ο απολογισμός των 4 εκπροσώπων μας στην Ευρώπη ήταν: 1 ισοπαλία «γνήσιος Γαύρος» και 1 ήττα (Α.Ε.Κ.). Μετά τα παραπάνω παιχνίδια στο CL η Α.Ε.Κ. με 4β. βρίσκεται στην 29η θέση. Στο EUROPA LEAGUE ο μεν «γνήσιος Γαύρος» με 10β. βρίσκεται στην 6η θέση, ο δε Ο.Φ.Η. με 6β. στην 16η θέση. Τέλος, για το CONFERENCE LEAGUE ο Π.Α.Ο. με 9β. βρίσκεται στην 2η θέση.

06 Νοέμβρη 2026
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 19 φορές