Στην πράξη, όμως, ειδικά στη Χώρα μας ιδιοκτήτης θέλει/επιθυμεί να είναι να είναι «το πρώτο όνομα στη μαρκίζα» γι’ αυτό και ασχολείται με τα πάντα. Αν υπάρχει ένας ιδιοκτήτης Π.Α.Ε. του οποίου η εικόνα θα έμπαινε στο αντίστοιχο λήμμα του λεξικού αυτός θα ήταν ο Μελισσανίδης. Έτσι, από τη μιά τα νεύρα του και από την άλλη τα θέλω του καθόρισαν στο παρελθόν τόσο τις επιτυχημένες (λίγες) όσο και τις αποτυχημένες (περισσότερες) μεταγραφές της Α.Ε.Κ.
Είναι γνωστό ότι για να πάει μια ομάδα μπροστά δεν πρέπει να έχει στο δυναμικό της πολλά «βαρίδια» ή αλλιώς «παλτά». Από την άλλη πρέπει να έχει ακριβώς τους παίκτες που τα χρειάζονται, τόσο όσον αφορά τον αριθμό τους όσο και τις θέσεις τους. Μέχρι πρόσφατα αυτή ήταν η κατάσταση στην Α.Ε.Κ. Τις τελευταίες μέρες, όμως, φαίνεται πως κάτι πάει ν’ αλλάξει.
Από τη μιά διαβάσαμε ότι οι δρόμοι της Α.Ε.Κ. και του Βράνιες (μια από τις «αδυναμίες» του Μελισσανίδη) χωρίζουν. Συνεπώς, η Α.Ε.Κ. βγάζει από την ντουλάπα της ένα «παλτό» και έτσι ξαλαφρώνει τόσο το ρόστερ όσο και τα οικονομικά της. Φυσικά, θα χρειαστεί να προχωρήσει και σε άλλες αποδεσμεύσεις παικτών▪ τις οποίες κανονικά θα πρέπει ν’ αποφασίσει ο προπονητής (με την προϋπόθεση ότι θα του δοθεί ο χρόνος μιας σεζόν για ν’ αποδώσει η δουλειά του). Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Ιδιοκτήτης θ’ αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου εμπλεκόμενος μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Όπως έκανε και στην περίπτωση της ανανέωσης του Γαλανόπουλου. Ο οποίος παραμένει στην ομάδα με αυξημένες αποδοχές. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως πρυτάνευσε η λογική έναντι του συναισθήματος και ελήφθη η σωστή (για την ώρα και όπως έχουν τα πράγματα) απόφαση. Μια απόφαση η οποία ελήφθη υπό το βάρος όλων των προηγούμενων αποτυχημένων αποδεσμεύσεων παικτών οι οποίοι φεύγοντας από την Α.Ε.Κ. βρήκαν την ποδοσφαιρική τους υγεία και μεγαλουργούν. Μακάρι ο χρόνος ν’ αποδείξει τη συγκεκριμένη απόφαση σωστή και ομάδα όπως και ο παίκτης να βγουν κερδισμένοι απ’ αυτή.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κάθε μεταγραφική εμπλοκή του Ιδιοκτήτη δεν είναι επιτυχημένη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μελισσανίδης συνάντησε τον 33χρονο Κροάτη Βίντα στο γιοτ του (δεν ήρθε η ώρα να πάει ακόμη στη Μεσσηνία) και τον «χρύσωσε». Με βάση το ρεπορτάζ τους δίνει 1,6 εκ τον χρόνο συν μπόνους (βλέπε εδώ). Παρ’ όλα αυτά ο Κροάτης δεν θαμπώθηκε και ακόμα δεν υπέγραψε.
Τώρα, αν είναι σωστό και σκόπιμο να δίνεις τόσα λεφτά σε έναν 33χρονο αυτό μόνον ο χρόνος θα το δείξει. Όπως ο χρόνος θα κρίνει και αν όλες οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις είτε αφορούν σε παίκτες είτε στον προπονητή μπορούν να κάνουν ξανά την Α.Ε.Κ. μεγάλη. Οπωσδήποτε μεγαλύτερη από το ανάστημα του Ιδιοκτήτη της.
25 Ιούλη 2022
«πουθενάδες».