Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
(ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ;)

Την προηγούμενη εβδομάδα σχολιάζαμε την χρηματοδότηση από το στοίχημα της Β’ Εθνικής (βλέπε εδώ). Μια χρηματοδότηση η οποία όπως θα δούμε σήμερα είναι παράνομη. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις στην Ετήσια Σύνοδο του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του (βλέπε εδώ).

Ακολουθούν το σχετικό Δελτίο Τύπου για τ’ αποτελέσματα της Συνόδου (βλέπε εδώ) όπως και το σχετικό κείμενο όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα (βλέπε εδώ). Για όσους αρέσκεστε στο διάβασμα ακολουθεί το κείμενο:

«Ένα από τα συμπεράσματα της ετήσιας συνόδου του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. τον Οκτώβριο 2022 ήταν η διαπίστωση της παραβίασης της ενωσιακής νομοθεσίας από την κυβέρνηση με την χρηματοδότηση των Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. μέσω της φορολόγησης των κερδών από το στοίχημα των ελλήνων πολιτών.

Με το άρθρο 79 Ν.4764/2020 και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ορίζονται ως δικαιούχοι κρατικών επιχορηγήσεων, Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε. και Τ.Α.Α., δηλαδή εμπορικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που εκ του ενωσιακού δικαίου (άρθρο 107 Σ.Λ.Ε.Ε.), απαγορεύεται να λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις, δηλαδή απαγορεύεται να λαμβάνουν χρήμα προερχόμενο από την φορολόγηση των πολιτών, εν προκειμένω από την φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Τα χρήματα που διατίθενται στις εμπορικές αθλητικές επιχειρήσεις, θα έπρεπε να διατεθούν όλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά αθλήματα και σωματεία.

Το αν οι Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Τ.Α.Α. δικαιούνται να λαμβάνουν αποζημίωση από τον ΟΠΑΠ και τις άλλες στοιχηματικές εταιρίες για την χρήση των αγώνων τους, είναι ζήτημα που φαίνεται λογικό να αντιμετωπιστεί θετικά σαν νομική υποχρέωση των στοιχηματικών εταιριών, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω της φορολόγησης των πολιτών. Άλλωστε αυτό αποτελούσε και την πάγια μέχρι τώρα θέση όλων των κυβερνήσεων, προκειμένου να συμπλέουν με τις ενωσιακές ρυθμίσεις.

Παρόμοιες οικονομικές «διευκολύνσεις» προς Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. είχαν γίνει και στο παρελθόν με την μορφή απαλλαγής ή περικοπής χρεών προς το δημόσιο και είχαν επικριθεί από όλες τις πτέρυγες της βουλής.

Τώρα που πλέον γίνονται απροκάλυπτα ευθείες χρηματοδοτήσεις και όχι απλές οικονομικές διευκολύνσεις δεν ακούγεται κιχ.

Αντίθετα, οι παρανόμως ωφελούμενοι διαμαρτύρονται ότι δεν τους φτάνουν όσα παρανόμως καρπώνονται, ζητώντας περισσότερα.

Δεν φταίει γι’ αυτό μόνο η κυβέρνηση.

Φταίει συνολικά το πολιτικό σύστημα που παριστάνει ότι ψιχαλίζει, τη στιγμή που η διαπλεκόμενη, και στον αθλητισμό, οικονομική εξουσία της χώρας το φτύνει κατάμουτρα.

Φταίνε, κυρίως, οι ίδιοι οι παράγοντες των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών, που βλέπουν κρατικό χρήμα, που θα έπρεπε να διατεθεί σε αυτούς, να μπαίνει παράνομα στο ταμείο των ΠΑΕ και ΚΑΕ και να μην αντιδρούν ενώπιον των θεσμοθετημένων οργάνων της Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Επιτροπής Ανταγωνισμού κλπ.

Φταίνε οι υπηρεσίες της Ε.Ε στην Ελλάδα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που αντί να επιληφθούν αυτεπαγγέλτως κάνουν ότι δεν έχουν ακούσει και δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Υπάρχει κάποιος που θα αντιδράσει σε όλη αυτή την αυθαιρεσία?».

Μιας και ο λόγος για την διανομή της χρηματοδότησης από το στοίχημα πιστεύουμε ότι και το επόμενο κείμενο που κι αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. έχει τη σημασία του και αν φτάσατε ως εδώ αξίζει να το διαβάσετε (βλέπε εδώ).

11 Φλεβάρη 2023
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 1284 φορές