ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΣΤΟ Γ.ΕΜΗ.
(Α.Μ.Κ. 9 ΕΚ. & ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΣΜΑ)
Σήμερα, οι «πουθενάδες» σας παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο ανακοινώσεις της Π.Α.Ε. στο Γ.Ε.ΜΗ. της (βλέπε εδώ). Η πρώτη αφορά την Α.Μ.Κ. ύψους 9 εκ. Ευρώ την οποία κανείς δεν πήρε χαμπάρι (ούτε η Π.Α.Ε. την ανακοίνωσε) και η δεύτερη την αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. μετά την παραίτηση του Γιώργου Κοσμά. Ξεκινάμε με την Α.Μ.Κ. η οποία όπως και η προηγούμενη (Ιούνης 2023) δεν είναι απλή. Γι’ αυτό δώστε προσοχή.
Στις 20 Γενάρη ανακοινώθηκαν στο Γ.Ε.ΜΗ. η Έκθεση του Ορκωτού Λογιστή για την Α.Μ.Κ. με ημερομηνία 10 Γενάρη και το Πρακτικό του Δ.Σ. με ημερομηνία 15 Γενάρη με το οποίο πιστοποιούταν η καταβολή του ποσού (βλέπε εδώ). Στις 9 Γενάρη ανέβηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. το νέο τροποποιημένο μετά την Α.Μ.Κ. Καταστατικό της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ). Διαβάζοντας το άρθρο 7 την 13η παράγραφο (σελ.6-7) βλέπουμε πως μετά την Α.Μ.Κ. της 12ης Ιούνη 2023 και την ταυτόχρονη διαγραφή Ζημιών η ονομαστική τιμή της μετοχής πήγε στα 3,50 από τα 10,00 Ευρώ.
Έτσι, η Α.Μ.Κ. της 9ης Δεκέμβρη 2024 των 9 εκ. έγινε με την έκδοση 100.000 μετοχών με τιμή αγοράς τα 90 Ευρώ, αλλά ονομαστική τιμή τα 3,50. Αυτό έγινε προκειμένου να «ξεγελαστεί» το FFP και είναι μια κοινή πρακτική όλων των Π.Α.Ε. Έτσι, 350.000 Ευρώ καταλογίστηκαν στο Μ.Κ. και τα υπόλοιπα 8.650.000 Ευρώ στον Λογαριασμό «Υπέρ το Άρτιο». Μετά τον επιμερισμό αυτό το συνολικό Μ.Κ. πήγε στα 4.350.745,00 Ευρώ.
Ωστόσο η Έκτακτη Γ.Σ. που αποφάσισε την Α.Μ.Κ. δεν έμεινε εκεί την ίδια μέρα αποφάσισε μείωση του Μ.Κ. κατά 2.610.447 Ευρώ με ισόποση διαγραφή Ζημιών. Συνεπώς, η νέα ονομαστική τιμή της μετοχής από τα 3,50 Ευρώ πήγε στο 1,40. Να σημειώσουμε πως η ελάχιστη τιμή της μετοχής είναι τα 0,29 λεπτά (οι παλιές 100 Δρχ.). Προφανώς και τα παιχνίδια με την ονομαστική τιμή της μετοχής μπορούν να συνεχίζονται επ’ αόριστον είτε με συνενώσεις μετοχών (π.χ. 1 νέα για 10 παλιές οπότε από το 1,40 η ονομαστική τιμή πάει στα 14 Ευρώ), είτε με διαχωρισμό μετοχών (το ανάποδο), είτε τέλος με μείωση της τιμής λόγω διαγραφής Ζημιών.
Η δεύτερη ανακοίνωση έγινε στις 4 Φλεβάρη (το Πρακτικό συνετάχθη την προηγουμένη) και αφορά την παραίτηση του Γιώργου Κοσμά από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) Πλέον στο Δ.Σ. απομένουν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Αλέξης Αλεξίου και η Ανθή Παπακώστα. Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Γιώργος Κοσμάς παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε πριν τον διώξει ο Ηλιόπουλος έχοντας καταλάβει πως στην Π.Α.Ε. πλέον δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες του.
Αυτά είναι τα τελευταία νέα της Π.Α.Ε. εν αναμονή της δημοσίευσης στο Γ.Ε.ΜΗ. του Ισολογισμού της για την Χρήση Ιούλη 2023-Ιούνη 2024.
Μείνετε συντονισμένοι…
10 Φλεβάρη 2025
«πουθενάδες».