Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» (ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»
(ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ)

Το επάγγελμα (κατά τους παληούς «λειτούργημα» του δημοσιογράφου ΔΕΝ είναι εύκολο. Όχι μόνο λόγω ωραρίου και συνθηκών εργασίας (ειδικά για όσους κάνουν ρεπορτάζ) αλλά πολύ περισσότερο επειδή ο δημοσιογράφος ασχολείται με πληθώρα θεμάτων για πολλά από τα οποία δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις. Όταν, δε, το θέμα είναι ιδιαιτέρως «πιασιάρικο» τότε η πιθανότητα λάθους αυξάνεται δραματικά. Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα είναι τα οικονομικά της εταιρείας διαχείρισης του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ». Είναι ενδιαφέρον επειδή είναι η έδρα του ποδοσφαιρικού Γαύρου. Επιπλέον έιναι ενδιαφέρον γιατί ο ένας από τους δύο μετόχους της εταιρείας είναι ένας πρώην «τραπεζίτης» που έχει ανοικτές εκκρεμότητες με την Θέμιδα και ο έτερος είναι ο για πολλά πράγματα διαβόητος Σωκράτης Κόκκαλης.

Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες για ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και του CNN GREECE σχετικά με τον Ισολογισμό της περιόδου Ιούλης 2016 – Ιούνης 2017 υπό τον τίτλο «Οι τράπεζες απειλούν το Καραϊσκάκη». Με βάση αυτό τον Ισολογισμό (που δεν είναι ακόμη δημοσιευμένος) η εταιρεία εμφανίζει Ζημιές 2,5 εκ. και Τζίρο 3,6 εκ. Ευρώ. Εμφανίζει δε στις Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις ανεξόφλητο υπόλοιπο του Ομολογιακού Δανείου ύψους 20 εκ. Ευρώ. Είναι προφανές ότι τα νούμερα τόσο για τον Τζίρο όσο και για τ’ Αποτελέσματα Χρήσης (Ζημιές) ΔΕΝ έχει νόημα να τ’ αμφισβητήσουμε. Αυτό, όμως, που αμφισβητούμε (και που στην ουσία είναι τελείως λάθος) είναι το ύψος της οφειλής του Ομολογιακού Δανείου.

Φαίνεται πως ο δημοσιογράφος που έκανε αρχικά το ρεπορτάζ ΔΕΝ είχε στα χέρια του παρά μόνον τον Ισολογισμό. ΔΕΝ είχε την Έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή, η οποία πολύ θα τον βοηθούσε και θ’ απέφευγε έτσι το λάθος που έκανε. Ακόμη, όμως, κι έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει το ρεπορτάζ του από τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό της περιόδου 2015-2016 τον οποίο και είχαμε παρουσιάσει-αναλύσει εδώ.      

Αν ο δημοσιογράφος που έκανε αρχικά το ρεπορτάζ είχε διαβάσει τα λογάκια που για λογαριασμό της εταιρείας γράφει ο Ορκωτός Ελεγκτής αλλά και την Έκθεση του ότι οι Συνολικές Υποχρεώσεις πρός τις Τράπεζες ήταν τον Ιούνη του 2016 47.121.680 Ευρώ και όχι 20.318.708, όσο ήταν δηλαδή το Ομολογιακό Δάνειο που αναφέρεται στις Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις. Ακόμη, όμως και αν δεν είχε τις γνώσεις να το καταλάβει η Έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή στο 3ο σημείο της το ξεκαθαρίζει πλήρως. Εκεί σημειώνεται πως από Λογιστικής άποψης το υπόλοιπο των 20,3 εκ. θα έπρεπε να μεταφερθεί (όπως γίνεται, άλλωστε, κάθε χρόνο) στις Βραχυχρόνιες Υποχρεώσεις επειδή λόγω της μη εκπλήρωσης των όρων του Ομολογιακού Δανείου συντρέχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος καταγγελίας της Δανειακής Σύμβασης από τις Τράπεζες.

Δεδομένου ότι η κατάσταση σε σχέση με πέριδσυ ΔΕΝ βελτιώθηκε (ίσα-ίσα ο Τζίρος μειώθηκε περαιτέρω) όλο το λεκτικό που θα συνοδεύει τον Ισολογισμό της περιόδου 2016-2017 ΔΕΝ θα έχει αλλαγές. Έτσι κι αλλιώς τα περί «σχεδίου αναδιάρθρωσης» γράφονται στον Ισολογισμό εδώ και καιρό.

Όπως ξεκαθαρίσαμε το Καλοκαίρι, ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος για το «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» από τις τράπεζες. Ένα σχετικά προσεκτικό διάβασμα του λεκτικού που συνοδεύει τον Ισολογισμό αποκαλύπτει πως όλα τα έσοδα της εταιρείας είναι εκχωρημένα στις Τράπεζες. Γι’ αυτό και οι Τράπεζες ΔΕΝ έχουν ιδιαίτερο λόγο να γίνουν ιδιοκτήτες του γηπέδου κατάσχοντας το. Εφ’ όσον η οικονομική κατάσταση της εταιρείας που ένας από τους δύο μετόχους της είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης χειροτερεύει χρόνο τον χρόνο είναι απόλυτα λογικό να θεωρήσουμε ότι ο βασικός (αλλά κρυφός) λόγος της συντονισμένης από τα Γαύρικα Μ.Μ.Εξημέρωσης εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη είναι τα δάνεια της εταιρείας.

Ακόμη και αν κάποιος θεωρούσε τα παραπάνω υπερβολικά, εμείς τον παραπέμπουμε στο Καλοκαιρινό κείμενο μας (βλέπε παραπάνω) όπου η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει την Διαταγή Πληρωμής ύψους 664 χιλ. Ευρώ της για χρόνια εταιρείας καθαρισμού του γηπέδου επειδή ΔΕΝ έχει τον έλεγχο των εισπράξεων της (που έχουν εκχωρηθεί στις Τράπεζες). Η ίδια εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σ.Ε.Φ., την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και άλλού.

Αυτά για το θέμα και ελπίζουμε την επόμενη φορά ο δημοσιογράφος που θα το αναδείξει να κάνει προσεκτικότερη και άρα καλύτερη δουλειά.

 

Υ.Γ. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο επιβεβαιώνεται -από διάφορες πηγές- η εκτίμηση μας ότι κύρια (αν όχι αποκλειστική) αιτία της επίθεσης στον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν το Ομολογιακό Δάνειο (δηλαδή, τα Χρέη στις Τράπεζες) του «Καραϊσκάκη». Τουλάχιστον έτσι όλα «κουμπώνουν» και αποκτούν ένα κάποιο νόημα. Γιατί ΔΕΝ υπήρχε μεγαλύτερη ανοησία απ’ αυτό που τυπικά («για τα μάτια του κόσμου») του προσάπτανε, ότι δηλαδή έκανε δουλειές με τον εχθρό του Μαρινάκη και άρα του Γαύρου. Αντί να του πουν «μπράβο» που έπαιρνε εκείνος τα λεφτά του «Διοικητικού Ηγέτη» του «έβαζαν» και χέρι.

 

21 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5786 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» (ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ)