Η μόνη δικαιολογία μια «άτιμης» συμπεριφοράς είναι η αυτοσυντήρηση. Στο κάτω-κάτω αν παραμείνεις ζωντανός μπορεί να κερδίσεις ξανά την τιμή σου. Ο σημερινός σχολιασμός δεν είναι πρωτότυπος μιας και δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος να σχολιάσεις την είδηση ότι η SUPER LEAGUE έκανε ψηφοφορία για το αν θα ισχύσουν και οι δύο αφαιρέσεις βαθμών σε βάρος της Ξάνθης. Στην ψηφοφορία ΔΕΝ εναντιώθηκε και μάλιστα συμμετείχε η Ε.Π.Ο. νομιμοποιώντας τη (βλέπε εδώ).
Η συγκεκριμένη ψηφοφορία γεννά δύο ρητορικά ερωτήματα:
- Μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία η εκτέλεση μιας πειθαρχικής ποινής;
- Η σύμπραξη σε μια τέτοια ψηφοφορία δεν υποσκάπτει την εξουσία της Ε.Π.Ο.;
Συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω ρητορικά ερωτήματα μπορούμε ν’ αναρωτηθούμε αν η Ε.Π.Ο. έχει δικαίωμα ν’ αυτοκαταργηθεί. Και αν το έχει, τότε αυτό σημαίνει πως το κάνει προς όφελος κάποιας συγκεκριμένης ομάδας.
Εκτός της προφανούς (για όλους;) απάντησης στα προηγούμενα ερωτήματα προκύπτει αβίαστα μια διαπίστωση. Μια διαπίστωση που αφορά το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Όπως δεν είχαμε (και δεν έχουμε) ανάγκη την «Ε.Π.Ο. της παράγκας του Γαύρου» έτσι ΔΕΝ έχουμε ανάγκη την σημερινή Ε.Π.Ο. καθώς με κανένα τρόπο δεν είναι διαφορετική από εκείνη του παρελθόντος.
27 Μάη 2020
«πανταχού παρόντες».






















































































