Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν σχετικά νωθροί και υπέπεσαν σε σειρά λαθών ένα εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε στο 41’ ο Ροντινέι βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή ο «Γαύρος του Βορρά» προηγούνταν του Παναθηναϊκού το γκολ του Ροντινέι έστελνε τους «γνήσιους Γαύρους» στην 2η θέση.
Στο β’ ημίχρονο η Α.Ε.Κ. «έδωσε τα ρέστα της» όχι μόνο για να ισοφαρίσει, αλλά και για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 72’ με τον Κοϊτά παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, η οποία σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο ντέρμπι έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την 2η θέση. Έτσι, στο τέλος της ημέρας η Α.Ε.Κ. κατάφερε να φτάσει τα 24 παιχνίδια χωρίς ήττα μια επίδοση που είναι καλύτερη από τα 23 της περιόδου 1975-1976. Ο ρεκόρ της είναι 31 παιχνίδια της περιόδου 1977-1978.
Στο άδειο από φιλάθλους «Απ. Νικολαΐδης» -εξαιτίας όσων έγινα στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους»- ο Π.Α.Ο. φιλοξενούσε τον «Γαύρο του Βορρά» που «καιγόταν» για τους 3β. της νίκης. Μπορεί οι «πράσινοι» να ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά δεδομένου ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στη «Λεωφόρο» είχαν θεωρητικά κάποιο κίνητρο.
Στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι που ήταν και η μόνη ομάδα με κίνητρο κατάφεραν να προηγηθούν 2 φορές. Η πρώτη στο 30’ με τον Οζντόεφ μετά από εκτέλεση κόρνερ και η δεύτερη με τον Μύθου στο 35’. Έχοντας κάνει αυτό που μπορούσε περίμενε το αποτέλεσμα της Ν. Φιλαδέλφειας.
Κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει την ανατροπή που έφερε το β’ ημίχρονο. Μέσα σε 13’ (68’ & 81’) οι γηπεδούχοι σημείωσαν 2 γκολ (με τους Τσέριν και Ταμποόρδα) με τα οποία στέρησαν την 2η θέση από τους φιλοξενούμενους.
Στο τέλος της 6ης αγωνιστικής των πλέι-οφ ο απολογισμός του «BIG-4» ήταν: 4 ισοπαλίες (Α.Ε.Κ., «γνήσιος Γαύρος», Π.Α.Ο. & «Γαύρος του Βορρά»). Μετά τα παραπάνω παιχνίδια η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: στην κορυφή με 72β. η Α.Ε.Κ. Ακολουθούν ο «γνήσιος Γαύρος» με 66β., ο «Γαύρος του Βορρά» με 64β. και ο Π.Α.Ο. με 52β. Στην επίθεση την καλύτερη επίδοση με 63 γκολ πέτυχε ο Λεβαδειακός. Ακολουθούν ο «Γαύρος του Βορρά» με 59, η Α.Ε.Κ. με 57, ο «γνήσιος Γαύρος» με 51 και ο Π.Α.Ο. με 47. Στην άμυνα την καλύτερη επίδοση με 17 γκολ πέτυχε ο «γνήσιος Γαύρος». Ακολουθούν η Α.Ε.Κ. με 20, ο «Γαύρος του Βορρά» με 25, ο Άρης με 32 και ο Π.Α.Ο. με 33 γκολ.
18 Μάη 2026
«πουθενάδες».






















































































