Σ.Ε.Φ.: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
(ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΙΝΚ-ΠΟΝΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ)
Το στάδιο είναι αρχαία μονάδα μέτρησης του μήκους. Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις αν και ως μονάδα μέτρησης ήταν κοινή σ’ όλες τις Αρχαίες Ελληνικές Πόλεις, ωστόσο δεν είχε την ίδια τιμή. Αλλού αντιστοιχούσε σε 180 και αλλού σε 192 μέτρα. Στη σύγχρονη εποχή το στρογγυλέψαμε στα 200 μέτρα. Έτσι, εξαιτίας του πήραν τ’ όνομα τους οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανοικτού ή κλειστού στίβου.
Η σημαντικότερη εγκατάσταση της χώρας για τον ανοικτό στίβο είναι το Ο.Α.Κ.Α. Φυσικά υπάρχουν αντίστοιχες (αν και για λιγότερους θεατές) και σε άλλες πόλεις. Αντίστοιχα για τον κλειστό στίβο η σημαντικότερη εγκατάσταση είναι το Σ.Ε.Φ., του οποίου η σάλα αν και χρησιμοποιείται για αγώνες μπάσκετ έχει κατασκευαστεί (και χρησιμοποιήθηκε τον πρώτο καιρό) ως παγοδρόμιο. Μια σειρά από αίθουσες κάτω από τις κερκίδες του χρησιμοποιούνται για μια σειρά από αθλήματα όπως το πίνκ-πόνκ.
Σε προηγούμενο κείμενο μας (βλέπε εδώ) παρουσιάσαμε κάποιες από τις εργολαβίες με τις οποίες υποτίθεται πως αντιμετωπίζονταν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ελλιπής συντήρηση του. Δυστυχώς, όμως, για το πίνκ-πόνκ οι δαπάνες για τη συντήρηση του Σ.Ε.Φ. δεν περιλαμβάνουν τους δικούς τους χώρους. Έτσι, ακόμα και το τμήμα πίνκ-πόνκ του «γνήσιου Γαύρου» δεν μπορεί να προπονηθεί εκεί και έχει καταντήσει να γυρνά γύρω-γύρω σαν τους γύφτους όπως πολύ παραστατικά δήλωσε ο προπονητής του (βλέπε εδώ).
Προφανώς, η Ομοσπονδία πίνκ-πόνκ δεν έχει την οικονομική άνεση να κάνει ότι ο Ε.Φ.Κ.Α. ο οποίος προκειμένου να νοικιάσει μια αίθουσα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του πλήρωσε 166.101,15 Ευρώ για επισκευές (βλέπε εδώ). Το ποσό θα συμψηφιστεί με τα μισθώματα που ο Ε.Φ.Κ.Α. θα καταβάλει. Ο Ε.Φ.Κ.Α. κατάλαβε πως αν περίμενε να κάνει τις επισκευές η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. θα περίμενε όσο και η Ομοσπονδία πίνκ-πόνκ.
Στο τέλος της ημέρας το ζήτημα είναι ότι στο Φάληρο υπάρχει μια εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων μεταξύ των οποίων μπάσκετ, κλειστού στίβου και μιας σειράς μικρότερων αθλημάτων που δεν μπορεί να εκπληρώσει τον σκοπό της. Μια εγκατάσταση η Διοίκηση της οποίας αδυνατεί να τη συντηρήσει. Ωστόσο, το χειρότερο είναι πως αυτή η εγκατάσταση δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε τα τμήματα του «γνήσιου Γαύρου» στο μπάσκετ του οποίου θα παραχωρηθεί (κάποια στιγμή).
30 Δεκέμβρη 2025
«πουθενάδες».